Holbæk Jazzfestival over to hæsblæsende dage

I weekenden 30. og 31. august bliver Holbæk ramt af jazzen i et overflødighedshorn af gratis koncerter og med en jazzkvart i verdensklasse som kronen på værket.

Til næste år fylder Holbæk Jazzklub 70 år og er derfor en af de ældste, stadig swingende, jazzklubber. Mens sommermånederne klinger ud, bliver byen beriget med en jazzfestival, hvor alle har mulighed for at høre kvalitetsjazz i forskellige genrer. Jazz bliver af mange regnet for svær at forholde sig til og ikke nær så tilgængelig som pop og rockmusik. Men det gør ikke noget at man som lytter skal gøre sig umage, og har man først knækket koden, sætter jazzen sig som en varig og velgørende bacille.

Fredag d. 30. august starter tre gamle og garvede drenge festivalen op. Bobo Moreno, Ole Koch Hansen og Bo Stief giver prøver på deres ekvilibrisme, efterfulgt af danskamerikanske Kristin Korb med Snurre Kirk og Magnus Hjorth i triobesætningen. Marie Carmen Koppel trio går herefter på scenen, inden Cathrine Legart, Jacob Christoffersen og Jesper Thorn Trio går på.

Mads Mathis Trio med Pelle V. Bülow og Morten Ankerfeldt følger efter inden der er jamsession med Harbeck/Templeton og Hvid.

Sluttelig går vores stjerneguitarist Jacob Fischer på sammen med Alice Carreri.

Men det slutter ikke her.

 Lørdag er Jacob Fischer første mand på scenen sammen med Mathias Heise, inden sangfuglen Malene Mortensen synger gaden op sammen med Søren Bruun og Morten Ankarfeldt. En anden af vores dygtige jazzsangerinder, Veronica Mortensen går herefter på sammen med Calle Brickman og Thommy Andersson.

Alice Carrei, Regin Fuhlendorf og Fredrik Damsgaard Trio er næste band, inden Cathrine Legart, Jacob Christoffersen og Jesper Thorn går på. Som rosinen i pølseenden går Jacob Fischer, Jason Shooster og Thomas Raa på scenen med swingende Gipsy Jazz.

Verdensklasse oplevelse

Holbæk Jazzklub har gjort det før – og gør det nu igen. Som den eneste koncert med adgangsbetaling kan vi se frem til at opleve en jazzkvartet af meget høj kvalitet. Guitarist Mike Stern fra USA, vores egen Niels Lan Doky på piano, bassist Steve Rodby fra USA og endelige amerikanske Paul Wertico på trommer sætter den musikalske dagsorden lørdag aften på Elværket. Det er mageløst at så forholdsvis lille jazzklub kan blive ved med at hive jazzy kaniner op af hatten og give os lokale store oplevelser.

Se hele programmet på www.holjazz.dk