fbpx

Oktober, 2021

22Okt20:0022:00Erik Grip, Henrik Gunde og The SentimentalsKoncert på Sidesporet

Erik Grip, Henrik Gunde og The Sentimentals

Begivenhedsoplysninger

Prisvindende sangskrivere slår pjalterne sammen

Modtager af Den Danske Folkemusikpris 2020 og visesanger i en menneskealder Erik Grip sætter sammen med folk bandet The Sentimentals kursen mod nye horisonter.

Erik Grip
Året 2020 vil nok mest blive husket for de mange aflyste koncerter og forestillinger, på grund af den forfærdelige Covid-19, men for Erik Grip vil året forhåbentlig også blive husket for tildelingen af den prestigefyldte pris Den Danske Folkemusikpris. En pris der kun er givet folksingers og visesangere der har tjent genren i meget lang tid og med en prisværdi stor karriere. Prisen er f.eks. givet Tom Paxton (USA), Buffy Saint-Marie (USA), Donovan (ENG), the Dubliners (IRL), Povl Dissing (DK), Michael Wiehe (S), Arlo Guthry (USA), MC Calmanns (Scotland) og Åke Alexandersen (NO) m.fl.

Det store landsdækkende gennembrud kom i 1983 med Erik Grips nye melodier til N.F.S. Grundtvigs tekster. ”Velkommen i den grønne lund” som den mest kendte. Men ud over den er flere af sangene optaget i mange sangbøger. Albummet har givet platin for mere end 100.000 solgte album. Albummet var det tredje mest solgte danske album i 1983.

Da Erik Grip i 1987 indsang Ulf Lundell´s ”öppna landskap” i Jan Toftlunds danske oversættelse blev sangen  det helt store hit i Danmark. Og fra albummet, der tydeligvis var en skilsmisse-cd, stærkt oversat til dansk af Erik Grips private ven Jan Toftlund, huskes netop ”Åbent landskab”, der solgte albummet i mere end 35.000 enheder.

The Sentimentals har gennem 15 år gjort det til deres metiér at turnere og indspille med amerikanske og canadiske sangskrivere på begge sider af Atlanten.
Danish Music Award-vinder og kapelmester M.C. Hansen på guitar, Nikolaj Wolf på bas og Jacob Chano på klaver, orgel og trommer kommer fra vidt forskellige musikalske baggrunde, men har fundet fælles fodslaw i dét rum, der findes omkring en sangskrivers kompositioner. Altid med historien og melodien i fokus.

The Sentimentals sætter nyt liv i Erik Grips folkekære repertoire og sammen kommer de omkring helt nye kompositioner skrevet specifikt til det aktuelle samarbejde.

***

Der er mulighed for at købe KONCERTMENU på Hotel Sidesporet.
Spisningen starter kl. 18.00 og foregår som Social Seating.
Pris pr. person kr. 235,-

Døren til spisning åbner kl. 17.30

BILLETTYPER
Billetter med spisning – sidder forrest i lokalet ved nummererede cafeborde under koncerten.
Billetter uden spisning – sidder efter de spisende siddepladser ved nummererede cafeborde under koncerten.

KONCERTMENU
Forret
Marineret Tun, topping og brød

Hovedret
Langtidsstegt oksekød, sæsonens grønt, kartoffel og sovs

Mere

Tidspunkt

(Fredag) 20:00 - 22:00

TILMELD NYHEDSBREV

X